Τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πωλούνται σε σχολικά κυλικεία και καντίνες, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), είναι τα εξής:
Φρούτα Λαχανικά
-Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα
-Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα έως 50gr
-Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών, που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών.
-Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων καντίνων από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών
-Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού
-Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 250ml.
Γαλακτοκομικά
-Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο, σε ατομική συσκευασία έως 500ml, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%-1,8% λιπαρά)
-Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%), σε συσκευασία έως 250ml
-Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα, έως 200gr
-Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων, που θα
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου