ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές – Σε εξέλιξη οι εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές – Σε εξέλιξη οι εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα, με φόντο το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Η προεκλογική περίοδος πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια ​με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ), η οποία στις περυσινές εκλογές, για 28η χρονιά, είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, αναφερόμενη στις αλλαγές, που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνει ότι αυτές δεν ασχολούνται με βασικά ζητήματα, όπως είναι αυτό της χρηματοδότησης των σχολών, η εστίαση και η στέγαση των φοιτητών και παράλληλα, τονίζει, την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης για τα θέματα παιδείας, έτσι ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, με ορίζοντα δεκαετίας.

Από την πλευρά της ΠΚΣ (ΚΚΕ), η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, στόχος είναι την επόμενη μέρα των εκλογών οι φοιτητές «να έχουν αγωνιστικούς συλλόγους, που θα διεκδικούν φοίτηση χωρίς εμπόδια (σ.σ. σίτιση, στέγαση, δωρεάν συγγράμματα), τα οποία προκαλούνται από τις πολιτικές που ακολουθούνται». Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την ΠΚΣ, αυτό συνεχίζει και υλοποιεί την ίδια πολιτική.

Η ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αν και δεν έχει πλέον μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά, έχει ωστόσο, ισχυρή παρουσία σε συγκεκριμένες σχολές. «Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαχρονικά, ζητήματα νοοτροπίας, που δεν έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση. Τέτοια είναι, η ασυνέπεια ορισμένων καθηγητών, η αξιολόγηση των καθηγητών, αλλά και η διαφάνεια των οικονομικών των πανεπιστημίων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΠΑΣΠ.

Για την παράταξη ΑΡΕΝ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, το σημαντικότερο είναι να υπάρξει, την επομένη των εκλογών, δυναμική παρουσία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια, έτσι ώστε «να υπερασπίζεται και να διευρύνει τα δικαιώματα των φοιτητών».

Από την πλευρά των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), βασικό αίτημα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου.

Οι κάλπες, είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών, αν και αναμένεται σε μειωμένα επίπεδα όπως κάθε χρόνο.

Σημειώνεται πως η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει ένα κεντρικό όργανο να επιβλέπει την διαδικασία της καταμέτρησης με την ΕΦΕΕ να παραμένει ανενεργή από το Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Εκπαίδευση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video