ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ζάπινγκ με τη σκέψη!

Mind controlEνα πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης με τον νου τους δοκιμάζει το BBC. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν πρόγραμμα απλώς εστιάζοντας τη σκέψη τους στο κανάλι που θέλουν κάθε φορά να δουν και αυτό εμφανίζεται στην οθόνη τους.


«Βάλε το άλλο κανάλι»…

Το «νοητικό τηλεχειριστήριο» μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό φυσικό τηλεχειριστήριο στο μέλλον. Η εφαρμογή «Mind Control TV» (τηλεόραση νοητικού ελέγχου) αναμένεται να διευκολύνει ιδίως τους παράλυτους και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να βλέπουν τηλεόραση. Από την άλλη όμως, θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του μέσου τηλεθεατή, ο οποίος θα μπορεί να μένει κυριολεκτικά «καρφωμένος» στον καναπέ του.


Προς το παρόν, η εφαρμογή, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη λονδρέζικη εταιρεία τεχνολογίας This Place, δοκιμάστηκε σε δέκα εργαζόμενους του BBC, οι οποίοι κλήθηκαν να αλλάξουν κανάλια με τη σκέψη τους, βλέποντας τηλεόραση στον υπολογιστή τους μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας iPlayer του BBC.


Το πείραμα στέφθηκε με σχετική επιτυχία, καθώς όλοι λίγο-πολύ τα κατάφεραν. Πάντως φάνηκε πως άλλοι χρήστες δυσκολεύονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο να αλλάξουν κανάλι με το, νου τους.


Ενας από τους συμμετέχοντες στο πείραμα σχολίασε ότι «ήταν κάτι πράγματι ενδιαφέρον. Δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να το κάνω τόσο γρήγορα». Ένας άλλος όμως χρήστης ανέφερε ότι «ήταν πιο αργό από το να χρησιμοποιείς το κανονικό τηλεχειριστήριο».


Το σύστημα

Κάθε χρήστης φορά στο κεφάλι του μια ειδική «κάσκα» ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, που διαθέτει δύο ηλεκτρονικούς αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν συνεχώς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Όταν ο χρήστης συγκεντρωθεί νοητικά στο επιθυμητό κανάλι, μπορεί να στέλνει ηλεκτρικά σήματα-εντολές στη συσκευή της τηλεόρασης και αυτή ανταποκρίνεται ανάλογα.


Στο μέλλον ίσως να προκύψουν αδιανόητα μέχρι σήμερα προβλήματα, καθώς, όπως δήλωσε ένας άλλος συμμετέχων στο πείραμα, δεν αποκλείεται κάποτε να δίνει νοητική «μάχη» με το παιδί του, σε περίπτωση που διαφωνούν ποιό κανάλι θα δουν, για το ποιού από τους δύο τα εγκεφαλικά κύματα θα επικρατήσουν και θα «διατάξουν» την τηλεόραση να εμφανίσει το πρόγραμμα της προτίμησής τους.


To ΒBC αναγγνώρισε ότι η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της, όμως εκτίμησε ότι, με δεδομένη τη συνεχή ψηφιοποίηση του σύγχρονου κόσμου, οι ολοένα πιο εξελιγμένες διεπαφές ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή θα γνωρίσουν ευρεία εξάπλωση μελλοντικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του BBC η τεχνολογία αυτή όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της θα φέρει επανάσταση όχι μόνο στην αλληλεπίδραση του θεατή με την τηλεόραση του αλλά και σε άλλους τομείς.

 

Πηγή: tovima.gr


Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: http://ift.tt/1sM3MKH



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Εκπαίδευση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video