Στις 24/6/2015 στην αίγλη Ζαππείου, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητού κ. Στέφανου Γκρίτζαλη πραγματοποιήθηκε, για 5η συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός Ecotrophelia 2015. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό όπου έλληνες φοιτητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας σε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούν και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για νέα προϊόντα διατροφής. Στο διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΜΠ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με τρεις ομάδες φοιτητών. Το ΕΚΠΑ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το ΑΠΘ ,το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Γεωπονικό με μια ομάδα το καθένα (σύνολο 14 προϊόντων).
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε με τα ακόλουθα 3 προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με 3 ελληνικές εταιρείες τροφίμων. Εξ αυτών το προϊόν TARTIQUE, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Κων/να Νασοπούλου, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediterra της Χίου, βραβεύθηκε στον διαγωνισμό με το βραβείο καλύτερης παρουσίασης.
Τα προϊόντα του Τ.Ε.Τ.Δ. ήταν τα ακόλουθα:
TARTIQUE (μια διαφορετική τάρτα):
Πρόκειται για
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου