ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διαθέσιμη η τεχνολογία ομιλίας του Στίβεν Χόκινγκ

Steven HokingΤο σύστημα της Intel το οποίο από τα τέλη της δεκατίας του ‘90 προσφέρει στον Στίβεν Χόκινγκ τη δυνατότητα να εκφράζεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή δημοσίευσε διαδικτυακά ο αμερικανικός κολοσσός. Το βελτιωμένο λογισμικό, μεταφράζει οπτικά σήματα σε λέξεις τις οποίες στην συνέχεια προφέρει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.


Αρχικά η Intel είχε αναπτύξει την τεχνολογία αποκλειστικά και μόνο για τον διάσημο καθηγητή Φυσικής. Στην πορεία ωστόσο το ενδιαφέρον άλλων ασθενών που έπασχαν επίσης από Αμυοατροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) για την χρήση του εν λόγω συστήματος χτύπησε «κόκκινο».

 

Με την κίνησή της η εταιρεία προσφέρει στο ενδιαφερόμενο κοινό - τόσο ασθενείς, όσο και developers - την ευκαιρία να κατεβάσουν το πολυπόθητο λογισμικό υποβοηθούμενης ομιλίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και να το χρησιμοποιήσουν.


Στην περίπτωση του δρος Χόκινγκ, το σύστημα Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) με τη βοήθεια ενός αισθητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στα γυαλιά του καταγράφει τις συσπάσεις στο μάγουλό του και τις μεταφράζει σε γράμματα. Σύμφωνα με την Intel ωστόσο το λογισμικό είναι σε θέση να καταγράφει κινήσεις και από άλλα σημεία του σώματος του ασθενούς.


Φωνή μέσω της τεχνολογίας

Η εταιρεία ελπίζει ότι το ACAT, το οποίο «τρέχει» σε εκδόσεις των Windows της Microsoft από 7 και πάνω, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων διεπιφανειών επικοινωνίας για ασθενείς που πάσχουν από την εν λόγω νευροεκφυλιστική νόσο.


Το λογισμικό και ο πλήρης πηγαίος κώδικας έχουν αναρτηθεί από την Intel στην πλατφόρμα δημοσίευσης και ανταλλαγής κώδικα GitHub.


Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, το λογισμικό μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες, πέραν του να αποστείλει το κείμενο που έχει συνθέσει ο ασθενείς στο ειδικό συνθεσάιζερ ομιλίας.


«Υπάρχουν ειδικά μενού προκειμένου ο ασθενείς να έχει πρόσβαση σε διαφορετικά μέρη του υπολογιστή του» εξηγεί η κύρια μηχανικός του πρότζεκτ, Λάμα Νάχμαν. «Αν για παράδειγμα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Word, να σερφάρει στο Διαδίκτυο ή να μιλήσει μπορεί να το κάνει μέσω του ACAT».


Η ερευνητική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, συμπληρώνει η ίδια έχει ήδη δοκιμάσει την λειτουργία του συστήματος με πολλούς και διαφορετικούς τύπους αισθητήρων. «Έχουμε, μεταξύ άλλων, έναν αισθητήρα κίνησης (επιταχυνσιόμετρο) ο οποίος απευθύνεται σε ασθενείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα τους δάχτυλο, όπως επίσης και ένα συστημικό κουμπί για όσους διαθέτουν την ικανότητα του να πατήσουν ένα κουμπί» λέει η Νάχμαν.


Οι ειδικοί της Intel ελπίζουν τώρα, ότι οι developers θα μπορέσουν να δοκιμάσουν και άλλες επιλογές οι οποίες ενδεχομένως να είναι πιο κατάλληλες για τις ανάγκες των ασθενών αλλά και για τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να τους χαρίσουν.

 

Πηγή: real.gr

 

Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: http://ift.tt/1sM3MKH



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Εκπαίδευση

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video